Kolding Light Festival

Kolding Light Festival er en lysfestival, der blev afholdt for første gang i december 2013 i Kolding by. Festivalen vil blive afholdt i den første december-weekend hvert år.

Festivallens idé er at give de besøgende en ny og anderledes oplevelse af Kolding by ved anvendelse af lys og lyd. Med spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst vil byrummet udfolde sig fra en helt ny side. Ønsket er desuden, at festivallen vil kunne give inspiration til besøgende, hvad enten det er byens beboere, turister, kunstnere eller fagfolk.

Det seneste årti er der etableret lysfestivaler overalt i verden. Tættest på Kolding finder vi festivaller i Berlin og Amsterdam, men også i Lyon, Eindhoven, Sydney og Singapore m.fl. leges der med lys. Fælles for alle er, at de tilføjer mere og ny mening til det offentlige rum og viser kultur, skønhed og teknik i elegant forening.

2013 blev første skridt på en lang udvikling taget, hvor festivallen vil vokse sig større og bredere. Vi startede med relativ få store, men imposante installationer, samt en del mindre installationer. Vi forventer, at omfanget vil udvikle sig over årene og håber desuden, at festivalen vil kunne efterlade blivende lysinstallationer rundt omkring i Koldingegnen.

Kolding Light Festival bygger videre på arrangementet ”Kolding Lyser”, der blev afholdt i årene 2011 og 2012.

Kolding Light Festival ville ikke kunne gennemføres uden stor opbakning fra virksomheder, fonde, Kolding Kommune og mange flere.

 

Adresse

Fjeldparken 39, Tved, 6000 Kolding

Hjemmeside

Telefon

Email

Ingen resultater fundet...