Geografisk Have

Geografisk Have

Tag på grøn opdagelse i Koldings botaniske oase

Geografisk Have er en 14 ha. stor botanisk have med sjældne planter, som er inddelt efter geografisk oprindelse, så du både kan rejse til Japan, Kina, Nordamerika, Sydamerika, Europa og andre steder i verden.
Gå ad Hjertestien og oplev planter fra nær og fjern og nyd de mange fugle, som holder til i haven. Lad dig fascinere af de mange forskellige slags bark og de krogede træer fra Japan eller gå på opdagelse på de kuperede stier i Syvdalen. Der er mange Rhododendron fra hele verden fordelt rundt i havens forskellige områder og den en prisbelønnede rosenhave rummer ca. 5000 moderne roser, som sætter mange sanser i spil.

I området med idéhaverne kan du få inspiration til din egen have. Besøg f.eks. Naturhaven, Krydderurtehaven, Staudehaven eller Den Økologiske Køkkenhave.

 

Plads til gæster i alle aldre

Har du børnene med, kan I kigge på alle de mange spændende dyr, blandt andet klappegeder, ponyer, kat, høns og klippeegern. I kan også besøge en af havens to legepladser. Her er både én til de større børn og en tumlelegeplads for de lidt mindre børn. I kan også lege skjul i bambuslunden og grotterne i Kina-haven. Har I lyst til at udforske Kolding, som byen så ud i 1860-70, er Kolding Miniby virkelig et besøg værd.  Kom og få en snak med håndværkerne, der bygger de små huse.

Du er også velkommen til at tage din madpakke eller picnickurv med i haven, og skulle det blive regn, kan I sidde i det flotte væksthus eller i en af de mange pavilloner, der er rundt i haven.

Er du nysgerrig på havens oprindelse og historie, så besøg udstillingen, Plantepionerens Verden, som handler om Geografisk Haves grundlægger, Aksel Olsen.

 

Masser af events året rundt

Gennem hele sæsonen har vi mange store arrangementer som f.eks. Plantemarked i sidste weekend i maj, Skt. Hans aften, Grøn Have Festival i september og Bæredygtigt Julemarked i november, men haven byder også på andre aktiviteter som f.eks. Tai Chi, kurser med tørrede blomster, rundvisninger og ikke mindst oplevelser for børn i vinterferien og efterårsferien. Følg med på Geografisk Haves kalender og planlæg dit besøg.

 

Åbningstider:

Haven er åben alle ugens dage fra kl. 10.00-18.00. I sommerhalvåret fra d. 1. april opkræves entré for alle besøgende undtagen årskortholdere og børn/unge under 18. Fra uge 43 til d. 31. marts er der fri entré i hverdagene og reduceret billetpris i weekenderne.

Skoler, børne- og ældreinstitutioner samt andre institutioner i Kolding Kommune har gratis adgang til Geografisk Have, såfremt man kommer som en gruppe.

 

Kontakt Geografisk Have
Geografisk Have
Christian 4 Vej 23
DK-6000 Kolding

Tlf.: +45 79 79 70 00
E-mail:  info@geografiskhave.dk

 

Adresse

Christian 4 Vej 23

Hjemmeside

Telefon

Email

Ingen resultater fundet...