Women’s Week – MARIA TORP – Kvinders Liv og Rettigheder

120

Maria Torps rejse starter tilbage ved valget i Afghanistan 2014. Kom Taliban igen til magten, ville det betyde endnu flere år med kvindeundertrykkelse – og det fik kvinderne til stemmeurnerne. De dyppede fingrene i blæk, afgav deres stemme og da de efterfølgende mødte hinanden på gaderne, viste de diskret deres blæk lilla fingre til hinanden som et bevis på, at de havde stemt.

Historien rørte Torp, og hun spurgte sig selv: Hvad nu, hvis man tog en hel person og dyppede i blæk? Hun mødtes med en afghansk kvinde, der lod sig male fra ansigtet og ned til navlen i lilla farve, hvorefter Torp portrætterede hende på lærredet
Herfra voksede et behov hos Torp for at bruge sin kunst som en aktivistisk stemme. Hun besluttede sig for at tage ud på en ambitiøs og lang rejse. Tolv rejser, tolv lande og tolv personer, der har dedikeret deres liv til at arbejde for piger og kvinders rettigheder. Det er blevet til udstillingen Shaping a Pattern. Portrætter af tolv af verdens førende aktivister, som nu udstilles på Trapholt.

Til arrangementet vil du høre Maria Torp fortælle om hendes enestående arbejde med at researche og udvælge ildsjælene, om rejserne og møderne i hele verden og om de meget forskellige processer frem til de færdige værker. Trods de alvorlige emner, der behandles – blandt andet vold mod kvinder, omskæring, barnebrude og retten til fri abort – er projektet en livsbekræftende fortælling om håb og mennesker, der gør en forskel.

Arrangementet er en del af Women’s Week og et samarbejde mellem Trapholt og KoldingVenue.

Udsolgt

Information

Dato:
23 juli 2024
Tid:
18:02

Andre Datoer