Historien om Leonora Christina v. foredragsholder Lisbeth Weitemeyer

150,-

I foredraget følger vi Leonora Christina fra fødsel til død, hvor hendes unikke historie udspiller sig både ved hoffet og i ægteskabet med Corfitz Ulfeldt, som hun sammen med skabte et hjem og et liv i overflod i deres private kamp for at vinde indflydelse, anerkendelse og magt.

Deres liv blev også deres undergang: Med flugten fra Danmark og Ulfeldts engagement i den svenske konges krig mod Danmark i 1657, der førte videre til Ulfeldts død og Leonora Christinas fængsling.

I 22 lange år sad hun i Blåtårn på Københavns Slot, og her overlevede kun den allerstærkeste. Gennem fangeskabet kæmpede hun for sit liv, frihed og retfærdighed. Friheden fik hun, men en retfærdig rettergang fik hun aldrig – var hun medskyldig i sin mands forbrydelser? Hun tog sandheden med sig i graven.

Et indsigtsfuldt, levende og engagerende foredrag om én af Danmarkshistoriens store kvindeskikkelser, hvis liv kunne se ud til at blive en dans på roser, men i stedet blev en livslang kamp for at være i sit liv og være dén, hun ville være.

Udsolgt

Information

Dato:
3 oktober 2023
Tid:
00:35
Genre:

Andre Datoer