Fabräk

170,-

DMA-NOMINEREDE FABRÄK ER KLAR MED NY SINGLE OG DANMARKSTURNE I FORÅRET 2023

Siden FABRÄK debuterede tilbage i foråret 2021, har de taget Danmark med storm. Den hypede duo har i år udgivet deres anmelderroste debutalbum ”RIGE BØRN LEGET BEDST”, spillet over 50 koncerter over hele landet og er nu nomineret til ”Årets Nye Danske Live Navn” ved DMA. Nu er de tilbage med singlen ”TO FINGRE” og annoncerer deres største turné til dato, når de spiller i 23 byer til foråret 2023.

Det seneste års tid er FABRÄK gået fra at være en punket undergrundsduo til at være et act, som hele musik Danmark spærrede øjnene nysgerrigt op for. De har formået at samle unge som ældre til deres vilde koncerter på sommerens festivaler, der nu har kulmineret i, at de er blevet nomineret til ”Årets Nye Danske Live Navn” ved DMA 2022. Året startede med, at FABRÄK spillede til VEGA’s Udvalgte, dernæst udsolgte koncerter på Loppen og i Lille VEGA i København på samme turné. Dette efterår spiller de endnu en udsolgt Københavner koncert, når de rammer Pumpehuset og Train i Aarhus. Nu annoncerer FABRÄK, at de spiller i 23 byer til foråret 2023 fra start marts til slut april – Anton og Sixten udtaler:

”Vi er mere klar end nogensinde til at spille for jer i hele Danmark. Det er helt vildt at kunne tage på så lang en tour. Der er virkelig ikke noget federe end at spille den her slags koncerter. VI GLÆDER OS!”

Weekendavisen skrev: “Det sker, at der i den evige mediestrøm lyder noget så originalt og anderledes, at antennerne sitrer ved signalets kraft. Som nu duoen FABRÄK.” Soundvenue skrev: ”FABRÄK holder lige en eksplosion af en fest – men bagefter kommer de efter tronen” mens Berlingske i en 5-stjernet anmeldelse skrev: ”Hold på hat og briller. Det kan godt gå hen at blive voldsomt”. Derudover var debutalbummet ”RIGE BØRN LEGER BEDST” nomineret til 3 Steppeulven-priser og de optrådte til ZULU-Awards og GAFFA-Prisen.

Men hvad gør man så, efter en eksplosion af en debut? Så originalt, så larmende og så modigt. Så hører man den nye single ”TO FINGRE” og bliver overbevist på ny om, at den her duo har gang i noget, som ikke bare er for sjov. De tager kritikken, som de har fået, med sig ind i tekstuniverset, og giver to fingre til janteloven.

Support: PAK

Det unge rockband PAK bestående af Loui Henderson, Bertram Jensen, Bror Ferslev og Daniel Odby, mødte hinanden på efterskole i 2019 og forsatte med at spille med det mål at skrive og skabe sit eget materiale og sin egen identitet.

Siden har de skrevet og komponeret deres egen musik og på trods af deres begrænsede mængde udgivne materiale, så formår PAK at spænde bredt over flere genre og stemninger. Deres unge, rå og energiske lyd leverer fængende og dansable sange, men giver samtidig plads til det bløde og følsomme udtryk. Med inspirationer fra både 60, 70’ernes og 90’ernes rockmusik, er PAK et friskt pust i nutidens musik.

”Vores formål er at se, hvor langt vi kan komme med vores musik. Den ultimative drøm er selvfølgelig at ramme folk med musikken, leve af musikken og skabe et navn, som folk kommer til at huske.” – PAK

Deres velkonstruerede tekster og spændende lyd leder tankerne hen mod Kim Larsen og Povl Dissings tekstunivers, hvor melodierne drager paralleller til store internationale navne som Paul McCartney og Jeff Buckley. PAK’s musikalske univers er som bandet selv beskriver det, inspireret af bl.a. Gasolin, Velvet Underground, Led Zeppelin og The Strokes, hvor teksterne udspringer fra og centrerer sig omkring tankerne, oplevelserne og episoderne, der bider mærke i sig hos forsanger og tekstforfatter Loui Henderson, som fortæller:

”Jeg dyrker rigtigt meget deres værker og deres intelligente måde at skrive musik på, og prøver på egen vis at skabe mit helt eget ud fra de inspirationskilder, som jeg og vi har.”

PAK har allerede spillet en god håndfuld mindre jobs rundt omkring i landet og om liveudtrykket udtaler bandet:

”Koncerterne betyder alt for os. En ting er at lægge musik ud på diverse medier, men at stå på scenen og mærke publikums fede energi sprede sig og påvirke musikken på de bedste måder, er den vildeste følelse i verden. Vi lever på scenen! Folk skal forvente det sygeste show med både energisk, følsom, rå og rørende stemning og energi. Vi kommer både til at være helt oppe og helt nede. Alle er velkomne og alle kan være med!”

Udsolgt

Information

Dato:
20 februar 2024
Tid:
13:01
Genre:

Andre Datoer