Afstemningsfest 2023

75,-

Kom med til Afstemningsfest i Christiansfeld og oplev blandt andet Live musik med Slesvigske Musikkorps

Det sker fredag den 10. februar 2023 kl. 19.00-21.00 i Cuben, Østprøven 1, 6070 Christiansfeld

Vær med, når vi markerer årsdagen for den folkeafstemning, som i 1920 sikrede, at Sønderjyderne kunne genforenes med Danmark.

Kom og oplev den traditionsrige afstemningsfest med livemusik leveret af Slesvigske Musikkorps. Aftenen byder desuden på taler, fællessang, kaffe og kage.

Aftenens hovedtaler er Landsformand for Foreningen Norden, Lars Barfoed. Velkomst ved borgmester i Kolding Kommune, Knud Erik Langhoff.

Billetten koster 75 kr. og kan enten købes i Kolding Kommunes netbutik eller hos Christiansfeld | Museum Kolding, Nørregade 14 i Christiansfeld. Pladserne er ikke nummererede. Billetsalget starter i uge 1, 2023.

Afstemningsfesten er arrangeret af Kolding Kommune i samarbejde med Udvalget for nationale mindesamvær og Grænseforeningen for Kolding og omegn.

Afstemningsfest – en vigtig mindedag i Sønderjylland
Tirsdag den 10. februar 1920 var der folkeafstemning i det nuværende Sønderjylland. Sønderjyderne skulle vælge, hvem de ville være. Ville de være de være en del af Kongeriget Danmark eller Det Tyske Kejserrige. Flertallet stemte dansk, og det førte til en ny grænsedragning (Kruså-grænsen) nord om Flensborg og syd om Tønder.

Efterfølgende har der været en lang tradition for at mindes den skelsættende begivenhed med afholdelse af Afstemningsfester ikke blot i Christiansfeld men i hele Sønderjylland. Afstemningsfesten den 10. februar 2023 i Cuben bygger videre på den tradition.

Udsolgt

Information

Dato:
4 oktober 2023
Tid:
17:51
Genre:

Andre Datoer